96 éves bácsi írta az év legromantikusabb dalát

Fred Stobaugh nem zenész, soha életében nem énekelt vagy játszott hangszeren, felesége halála után mégis írt egy dalt Lorraine-hez, igaz, csak a szöveget rögzítette.

A bácsi elmesélte élete történetét, és elküldte a dalszöveget is azzal, hogy ő aztán nem tud se hangszeren játszani, se énekelni. A Green Shoe Studio azonban így is felvette a kapcsolatot Fred Stobaugh-val, bár jelentkezését a versenyre természetesen nem tudták érvényesnek elfogadni. Ehelyett felajánlották neki, hogy egy profi zenész megzenésíti a dalt, és profi énekes fel is énekli...
(a teljes szöveget lásd legalul)

A fenti videó legszebb pillanata a végén látható, amikor a bácsi először hallgatja meg a saját dalszövegével készült számot, az Oh Sweet Lorraine-t: az arcán, a tekintetében ott van az elmúlt 75 év, nem kell angolul tudni ahhoz, hogy az ember azonnal mindent értsen. Maga a dalszöveg egyébként roppant rövid, de pont egyszerűségétől olyan megkapó. „Ó édes Lorraine” – írja Fred Stobaugh – „bár még egyszer végigélhetnénk a régi szép időket, de az élet csak egyszer fordul körbe, és soha többé.” A dal azzal zárul, hogy az emlékek soha nem fognak elhalványulni – pedig 75 évnyi házasságból biztosan van mire visszaemlékezni.
Forrás: http://velvet.hu/

OH SWEET LORRAINE
BY FRED STOBAUGH

Oh Sweet Lorraine
I wish we could do
The good times
All over again

Oh sweet Lorraine
Life only goes around
Once
But never again

Oh sweet Lorraine
I wish we could do
All the good times all over
Again

My memories will always
Linger on
Oh sweet Lorraine

The memories will
Always linger on

http://youtu.be/yGJavq04IRY