Kötelek (animáció 10 percben)

Sajnos az eredeti videó már nem elérhető, így itt amíg lehet, meg lehet nézni.
A szöveg magyarul:

ÁLLAMI ÁRVAHÁZ

Akkor itt hagyom maguknál. Tudom, hogy nem ez a legjobb hely neki, de minden más intézet dugig van. Átvisszük majd egy jobb helyre, amint lesz rá lehetőség. Itt vannak a bizonyítványai, meg a gyógyszerei. Ez a legutóbbi értékelése. Itt van a bőröndje a holmijával. Rendben. Ide kérek még egy aláírást. Maria! Mit keresel megint a folyosón? Menj vissza a többiekhez az udvarra!

KÖTELEK

Gyerekek, ő az új osztálytársatok. Láthatjátok, kicsit más, mint ti. Igyekezzünk, hogy jól érezze magát, míg közöttünk van. Rendben? Akkor folytassuk az órát. Tegnap arról tanultunk, milyen fontos a vessző.

Hé! Itt legalább a napon leszel. Mindjárt visszajövök. Hé, Maria, hová mész? Szia! Hogy hívnak? Maria vagyok. Üdv az iskolánkban! Tudsz járni? vagy beszélni? Tudsz egyáltalán valamit csinálni? Mi van veled? Fura vagy. Nézd, nem nehéz! Ha megmozdítanád a kezed, így kell, és mozog is. És ha beszélni akarsz... mond, hogy: "Hel-ló!" És kész! Maria, gyere már! Hogy vakarózol, ha viszket valahol? Én alig bírom ki vakarózás nélkül.
Maria! Mit csinálsz? Akarsz velem ugráló kötelezni? Nézd, jó móka! Teljesen megbuggyant. Tudom már, hogy mi bajod! A focit szereted! Most nagyon figyelj! Ha meghúzlak, rúgjál! Te vagy a legjobb a bajnokságban! Fantasztikus rúgás! Ebből gól lesz! Gól! Gól! Gól! Belerúgott a labdába és máris gólt lőtt! Gól! Maria teljesen megőrült!

Én hagy! Menni fog! Rendben, Maria. Volt egyszer egy boszorkány, aki beleszeretett egy hercegbe... Egy, kettő. Egy, kettő. Egy, kettő. Kapitány! Mentsd meg a hercegnőt! Hé, kapitány! Csak te menthetsz meg! Ne aggódj, megmentelek! Számíthatsz rám! És a herceg és a hercegkisasszony boldogan éltek, míg meg nem haltak. Egy-két-há... Hány óra van? Egy-két-há... Vacsora van! Ahhh! Ipi-apacs! Igen! Sikerült! Egészen egyedül! Meglátod, jobb leszel. És járni is fogsz! Meg beszélni, és körbeutazzuk a világot! Tudtad, hogy van olyan hely, ahol hangyát esznek? Lehet, hogy nekünk nem kell majd hangyát enni!

Maria, ma nem mehet ki játszani. Nagyon fáradt, látod? Ha szeretnél, itt maradhatsz, hogy ne unatkozzon. Mi van veled? Nem akarsz ma játszani?

Tud járni! Én vagyok a legjobb edző a világon! Biztos most rúgott gólt!
Soha nem tudhatod, mikor történik ilyesmi. Legalább éjszaka történt, álmában, és nem szenvedett. Igazán boldognak tűnt. Nem is tudom, hogy mondjuk el a gyerekeknek. Különösen Mariának. Olyan jó barátok lettek. Tudom. Össze kell pakolnunk a holmiját.

20 évvel később

Jó reggelt gyerekek. Maria vagyok, az új tanítótok.


Vége


Cimkék